Av de 7 kontinentene i verden er Asia det kontinentet jeg ønsker å besøke mest. Mye er på grunn av min arv som vietnameser, men også fordi jeg er veldig fascinert av historien, kulturen og ikke minst maten som finnes der.  I de siste åra har jeg planlagt en lengre backpackingsreise i Asia hvor målet er dra fra land til land for å oppleve dette kontinentet på nært hold.  Dette er min foreløpig reiseplan:

Del 1:  Thailand -> Hong Kong -> Thailand -> Laos -> Vietnam -> Kambodsja -> Thailand

Del 2: Thailand -> Nepal ->Malaysia -> Singapore -> Indonesia -> Filippinene -> Hongkong -> Taiwan -> Beijing ->Sør-Korea -> Japan -> Norge

Litt lenge nede i artikkelen kan dere også se et interaktivt kart  der jeg har plottet inn min planlagte reise. 

Del 1: min reise starter i Bangkok der jeg skal tilbringe et par uker for å bli kjent med hovedstaden. Etter 2 uker i Bangkok tar ferden videre til Hong Kong, en by jeg har lenge ønsket å besøke. Jeg vokste opp med filmer og tv-serier fra Hong Kong og det kommer til å bli en spennende opplevelse å faktisk besøke dette stedet i virkeligheten. Jeg ønsker i tillegg å gå i anskaffelse av et  mer proff fotokamera, da prisene i Hong Kong er mye lavere enn i Norge. Jeg kommer til å være i Hong Kong i 8 dager før jeg vender tilbake til sol, varme og hvite strender i øyene i sør Thailand.  Når huden har fått farge og jeg er lei av øyelivet forflytter jeg meg videre nordover i landet for å oppleve Thailands nest største by, Chiang Mai. Etter Chiang Mai setter jeg siktet mot  grensen til Laos i nord og deretter til landets hovedstad Vientiane. Fra Laos tar jeg fly mot Hanoi i Vietnam hvor jeg starter min Nord-til-Sør reise gjennom landet. Jeg har ikke vært i Vietnam i over 25 år og ønsker denne gangen å bli virkelig kjent med moderlandet. Når jeg har ankommet Sør-Vietnam krysser jeg over grensen til Kambodsja og beveger meg mot Angkor Wat i Siem Riep. Fra Siem Riep tar jeg buss tilbake til Bangkok noe som også markerer slutten på del 1 av min reise. Sjekk tabellen nederst i artikkelen for en deltaljert oversikt over del 1.

I del 2 av reisen har jeg bare foreløpig kun listet opp landene jeg skal besøke, men ikke noen konkrete byer eller steder.

Å reise er å følge ens følelser, lyst og nysgjerrighet og det er derfor viktig å være åpen for forandringer og endringer. Selv om denne reiseplanen er ganske konkret vil jeg være åpen for forandringer underveis.

 

Del 1 i detaljer

Rekkefølge Sted Land Notat
1 Oslo Norway
2 Bangkok Thailand
3 Ko Lanta Thailand
4 Koh Phi Phi  Thailand
5 Ko Pha Ngan  Thailand
6 Ko Tao  Thailand
7 Chiang Mai  Thailand
8 Mueang Chiang Rai  Thailand
9 Luang Prabang  Laos
10 Vientiane  Laos
11 Hanoi Vietnam
12  Sapa Vietnam
13  Halong Bay Vietnam
14  Ninh Binh Vietnam
15  Hue  Vietnam
16  Da Nang  Vietnam
17  Hoi An  Vietnam
18 Qui Nhơn  Vietnam
19  Nha Trang  Vietnam
20  Dalat  Vietnam
21  Phan Thiet  Vietnam  Min hjemby
22 Saigon (HCMC)  Vietnam
 ??  Vietnam Skal muligens besøke flere byer i Sør.
23  Phnom Penh  Kambodsja
24  Angkor Wat  Kambodsja
25 Bangkok Thailand
26 ?? Nepal
27 ?? Malaysia
28 ?? Indonesia
29 ?? Fillipinene
30 ?? Taiwan
31 ?? Sør-Korea
32 ?? Japan