Da jeg bestemte meg for å reise som backpacker ønsket jeg å finne en god ryggsekk som går under håndbagasje grensen i flyet. Fordelen med denne størrelsen er at man unngår ekstra kostnad, tid og stress forbundet med innsjekket baggasje. I tillegg ville jeg også ha en dagstursekk som jeg kan bruke når jeg går turer i byen eller utflukter. Etter å ha lest og sett på en del anmeldelser og videoer på youtube har jeg kommet frem til en ryggsekk-kombinasjon som tilfredsstiller kravene over.

Hovedryggsekken 

Til hovedryggsekken har jeg valgt en Osprey Farpoint 40 som kan romme 38L (finnes også i 40L).

Denne ryggsekken har fått svært gode kritikk for å være en av de aller beste ryggsekkene for backpacking- spesielt for de som ønsker en ryggsekk  som går under håndbagasje-grensen. Av egenskapene kan jeg nevne at ryggsekken har en veldig god ryggstøtte noe som reduserer belastning på ryggen. Ryggsekken kan åpnes på samme måte som en koffert, dette gjør at det er enklere å legge inn/ta ut innholdet. Det fins stropper både i hovedrommet i ryggsekken og på overflaten av sekken. Stroppene brukes til å komprimere innholdet slik at det tar mindre plass. En annen veldig bra egenskap med sekken er at du kan konvertere den til en vanlig håndholdt bagasje ved å skjule skulder- og hoftestroppene. Selv om sekken har plass til en 15″ laptop, er lommen der laptopen skal ligge, plassert på baksida. Dette resulterer i at vekten blir distribuert mer bakover.

Dagstursekk

Til dagstursekken har jeg valgt en Osprey Daylite Plus som kan romme 20L. Ryggsekken er svært behagelig å ha og har mange nyttige lommer. Sekken har også plass til en 15″ laptop.

I neste blogg  skriver jeg om elektroniske utstyr som jeg skal ta med i denne turen.