Et av de målene jeg hadde i Bangkok var å besøke et flytende marked. Jeg har aldri vært på et slikt marked før og siden jeg kun hadde noen få dager igjen av min tid i Bangkok, bestemte jeg meg å booke en tur til det kanskje mest berømte og største flytende marked i Bangkok – Damnoen Saduak Floating Market. Dette markedet ligger ca. 100km vest for Bangkok, i en provins kalt Ratchaburi.

På veien til markedet stoppet vi ved en gård som produserer brunsukker. Her lærte vi blant annet hvordan brunsukker blir laget og hvilke redskap som blir brukt ved produksjon av brunsukkeret.

Gården hadde også en del dyr, blant annet en svær øgle og et par apekatter.

Etter å ha vært i Bangkok godt over en uke, var det deilig komme til dette området som er mye roligere og hvor luftkvaliteten også var mye bedre. Vi var kun  en halv time ved denne gården før vi kjørte videre til Damnoen flytende marked.

Istedenfor å kjøre direkte til markedet stoppet vi ved en kai der vi tok såkalt Long Tailboat til markedet. Dette er en høy hastighet båt og var ment for at turister skal få en bedre opplevelse av området. Turen fra kaia til Damnoen flytende markedet tok ca. 15 minutter.

Ankommet i Damnoen flytende markedet ble jeg svært overrasket over hvor mange turister det var her. Det var rett og slett stappfull av småbåter som kjører turister rundt i markedet.

Mange vil nok riste på hodet på grunn av mengden av turister her, men det plager meg ikke det hele tatt. Jeg syns det er hyggelig at det er litt livlig på et slikt sted. Dessuten er det også en vinn-vinn situasjon der turister får oppleve kulturen mens de lokale får solgt sine varer.

For å kjøre rundt markedet i de mindre båtene, måtte vi selv betale da dette ikke var inkludert i turen. Jeg tror jeg betalte rundt 150 baht for denne turen.

Da det er mange turister her, vil man finne svært mange butikker som selger suvenir-artikler. Her kan man kjøpe t-skjorter, figurer, kunst osv. av alt mulige typer. I tillegg vil man også finne en del spisesteder, både på land men også der maten  blir kokt og servert fra disse små-båtene.

Prisen på maten her var også høyere enn andre steder i Bangkok. En typisk thai rett her starter fra 100baht, men man få kjøpt samme rett til halve prisen i Terminal 21 i Bangkok. Men jeg fant en kinesisk nudler rett som kostet bare 30baht. Maten var  servert fra en liten båt og smakte utrolig godt!

Selv om Damnoen Floating Markedet hadde masse turister, syns jeg det var svært sjarmerende. Jeg hadde en fantastisk tid her og fikk opplevd for første gang hvordan et flytende marked er. Hvis man er i Bangkok, er dette en opplevelse man ikke bør gå glipp av!