Siden jeg flyttet fra Sukhumvit til Phaya Thai har jeg blitt litt forkjølet i et par dager. Men i min aller siste dag i Bangkok følte jeg bra nok til å utforske Pratunam området og et ferskvare-marked kalt Or Tor Kor. Markedet ligger faktisk ikke langt fra Chatuchak markedet som jeg besøkte noen dager tilbake. I motsetning til Chatuchak som kun er åpent i helgene, er Or Tor Kor markedet åpent alle dager. Markedet er kjent for renslighet og kvalitetsvarer men også for sine noe høyere priser enn andre markeder i Bangkok.

Her finner man alle mulige ferskvarer, fra sjømat til grønnsaker og frukt. I tillegg finner man krydder, tørket produkter og til og med husholdningsartikler.

Det mest interessante er faktisk den store matsalen som ligger i enden av markedet. Det var en svært livlig matsal med mange matboder som serverer svært mange ulike type matretter.

Her fikk jeg prøvd to Thai retter som jeg ikke har fått prøvd ennå; nemlig curry med stink beans (stank bønner?) og en nord Thai rett kalt Khao Soi, som er nudler i curry craft! Jeg syns curry med stink beans ikke var noe særlig spennende, men Khao Soi var faktisk meget godt!

I tillegg å besøke Or Tor Kor markedet fikk jeg sjekket en buss-forbindelse mellom Mo Chit og Don Muang flyplass. Don Muang er den gamle hovedplassen til Bangkok og var stengt en periode etter at den nye flyplassen Suvarnabhumi ble åpnet. Men på grunn av den stadig økende turist mengden som strømmer til Bangkok ble Don Muang gjenåpnet for å avlaste hovedflyplassen. Don Muang blir nå mest brukt til innenriks ruter men de fleste lavprisselskaper til nærliggende land opererer også her. Mitt fly (AirAsia) til Hong Kong flyr fra Don Muang og siden det ikke noe tog-forbindelse mellom Don Muang og Bangkok fant jeg denne bussen som heter A1 som kjører fra Mo Chit til Don Muang flyplass hvert 20. minutt. Bussbilletten koster bare 30baht! Jeg tror dette nok er den billigste transporten mellom Don Muang og Bangkok sentrum.

Tiden har virkelig gått veldig fort – jeg har nå vært i Bangkok i over halv måned allerede! Jeg har lært å bli kjent med hovedstaden gjennom å bo i ulike deler av byen og inntrykket mitt er svært positivt. Det er så mye spennende med Bangkok, alt fra de koselige gatene med mat til de fine templer og hyggeligste menneskene. Jeg skal nå forlate Bangkok og Thailand i noen dager for å besøke Hong Kong, men jeg vil komme tilbake til Thailand for besøke resten av landet!