Etter å tilbrakt 3 døgn i Sukhumvit var det på tide å forflytte igjen meg til neste lokasjon. På mange måter markerer Sukhumvit også slutten på min “rundtur” i Bangkok der jeg hadde bodd i de meste kjente bydelene i hovedstaden; Khaosan, Siam, Silom og Sukhumvit.  Siden jeg kun hadde 3 dager igjen i Bangkok før jeg skulle fly til Hongkong og valgte jeg derfor å bo Phaya Thai som er litt nærmere sentrum (Siam) og har gode transportmuligheter  til flyplassen.

Det var også dagen jeg skulle hente passet fra den vietnamesiske ambassaden der jeg har søkt om visum til Vietnam.  Men før den tid  vandret jeg til Victory Monument, som lå like ved Phaya Thai og hostellet mitt for å finne en Boat Noodle restaurant som den kjente youtube-vloggeren Mark  Wiens hadde anbefalt.

Victory Monument området var svært koselig og trivelig med mange mennesker som solgte ulike type mat langs gatene. Dette var noe jeg savnet med Sukhumvit, hvor det var svært lite gatemat. Fra selve rundkjøringen i Victory Monument  vandret jeg ca. 10 minutter før jeg fant fram denne restauranten. Jeg oppdaget fort ved ankomst at det nok var lunsj tid og restauranten var stappfull av sultne thai. Dette var nok en kjent restaurant for de lokale her tror jeg.

Jeg fant fram til en ledig sitteplass og fikk bestilt 2 boller med nudler, en med svinekjøtt og en med biff. Som standard  kommer båt-nudler i små porsjoner og det er meningen at man skal spise flere boller for å bli mett!

Selv om jeg har spist  båt-nudler i Silom var båt-nudler her vesentlig bedre. Dette var også noe av det beste jeg har smakt i Thailand! Prisen var heller ikke avskrekkende der en bolle nudler kun koster 15 baht , eller ca. 4 NOK! Hvis man ønsker å smake på byens beste båt-nudler er dette uten tvil et sted man bør besøke.  Restauranten heter Doy Kuay Teow Reua Boat Noodles og du finner den her: https://goo.gl/maps/kABMkDTkbZq

Etter lunsjen dro jeg tilbake til hostellet for å sjekke inn. Det var godt å bo i eget rom igjen da jeg følte jeg begynte å bli forkjølet etter å ha bodd i felles sovesal ved forrige hostel. Men jeg hadde fortsatt en viktig ting å gjøre idag, nemlig å hente passet mitt. Etter en lang gåtur helt fra Phaya Thai til Sukhumvit, kom jeg endelig fram til ambassaden og fikk hente passet mitt inkludert 3 måneders visum til Vietnam! Jeg har følt litt nakent helt siden jeg ga fra meg passet og det var derfor godt å få passet tilbake!