Vlogg #22

Etter en lang dag på tur til øyene nær Ao Nang, skulle jeg bruke dagen idag til å utforske byen Ao Nang. Mitt første inntrykk av Ao Nang var at det er svært mange turister her, ikke ulikt Phuket som jeg har besøkt noen år tidligere. Vandrende nedover gata mot stranda fikk jeg en følelse av at jeg var på en av de spanske ferieøyene. Veiene var renslige og ryddige og man kunne se mange ulike hoteller, restauranter, puber og suvenirbutikker langs strandsonen.

Ankommet ved stranda kunne man se en del båter som brukes som transport til ulike øyer i nærheten. Men det som fanget min oppmerksomheten mest er den vakre fjellkanten som ligger på vest side av stranden. Dette fjellet ga stranden en slik slags unik og tropisk karakter og får en til å føle at man er langt fra hjemme. Ao Nangs stranden er rimelig lang, men på grunn av den brunaktige sandfargen virker stranden ikke like tiltrekkende som de hvite strendene på de øyene jeg besøkte dagen i forveien.

Som alle andre steder i Thailand finner man spisesteder på hvert eneste hjørne i Ao Nang. Her finner man ikke bare thai, men også vestlige, kinesiske samt indiske restauranter.

Selv om Ao Nang tydeligvis er en turist by er den likevel mye mer roligere enn andre feriesteder i Thailand. Jeg fikk en følelse at dette er et godt sted for barnefamilier.

Jeg tilbrakte dagen med å bade ved stranden i Ao Nang, noe som også er mitt aller første bad i sjøen i denne reisen så langt. Mitt neste stopp etter Ao Nang er Railay Beach, som er et område vest for Ao Nang (faktisk bak den fjellkanten ved stranda som jeg nevnte over). Railay ligger bak et fjell og det er svært vanskelig å komme frem på land og  båt er derfor den foretrukne transporten. Mange hevder at Railay Beach er en av de vakreste strendene i Krabi og jeg gledet meg derfor å besøke dette stedet. Overnattingssteder ved Railay Beach er svært dyre og jeg skal derfor kun være der 1 døgn.