Tiden fløy veldig fort i Bangkok og jeg har nå vært her i over 2 uker allerede. Jeg har blitt kjent med en livlig storby som har det meste man kan ønske seg. Men det var på tide å fortsette videre med min reiseplan. Hong Kong var opprinnelig ikke det landet jeg skulle besøke etter Bangkok, men på grunn av min økende interesse for fotografi og videografi, ville jeg dra til Hong Kong for å kjøpe et mer proff kamera enn det lommekameraet lx10 fra Panasonic, som jeg har brukt fram til nå. En annen grunn er at Hong Kong ikke har skatt eller avgifter på elektronikk slik at prisene er svært lave på slike utstyr.

Hong Kong er også et land jeg har ønsket å besøke ganske lenge, mye på grunn av de utallige filmer og tv-serier jeg så på da jeg var liten. Jeg vokste med eller mindre opp med mange helter som Bruce Lee, Chow Yun Fat, Jackie Chang og ikke minst Tony Leung fra dette landet!

Min ferde startet med at jeg tok A1 bussen fra Mo Chit BTS til Don Mueang flyplass ganske tidlig for å bli kjent med flyplassen, men også for å sørge for at jeg ikke blir forsinket på grunn av trafikken i Bangkok. Ankommet i flyplassen ble jeg møtt av en enorm mengde med turister hvor de fleste så ut til være kinesiske. De fleste lavpris flyselskaper opererer i denne flyplassen med ruter både til innenlands destinasjoner men også til andre land i Asia. Flyplassen så også ganske gammelt ut, og det skulle også bare mangle, da den ble opprinnelige lagt ned til fordel for den nye og hovedflyplassen Suvarnabhumi. Men på grunn av økende turisme til Bangkok og Thailand ble Don Mueang gjenåpnet for å avlaste hovedflyplassen.

AirAsia er et kjent malaysisk lavpris flyselskap i Asia med ruter til nesten alle land i Asia. Det var dette selskapet jeg hadde booket for min reise til Hong Kong. Min opplevelse fra reisen var at Airasia kan på mange måter sammenlignes med Ryanair eller Norwegian. Det vil si de har svært gode priser på basis billetter, men skal du ha ekstra tjenester som mat, ekstra bagasje osv., øker prisen ganske raskt. Jeg bestilte billetten med mat og innsjekket bagasje og totalt kom det på rundt 1000 NOK. Jeg opplevde reisen som ganske behagelig bortsett fra den desinfeksjonssprayen som flyvertinne brukte rett før landing i Hong Kong. Dette er noe jeg ikke har opplevd før faktisk.

Etter 3 timer i luften ankom jeg i Hong Kong! Flyplassen i Hong Kong var enorm – jeg måtte ta t-bane fra ankomst-området til immigrasjonen. Jeg har hørt at mange store flyplasser har dette transportsystemet, men jeg har til gode å oppleve før nå. Etter å ha fått stemplet meg inn og hentet min store ryggsekk (bagasje), vandret jeg rundt i flyplassen for å ta ut penger samt finne den billigste transporten til mot hostel. Det ble buss igjen og turen tok ca. halv time fra flyplassen til Hong Kong Island (øya) der hostellet mitt lå.

Det er  alltid spennende å komme til nytt land og Hong Kong er faktisk bare land nummer 2 av totalt 13 land jeg skal besøke i denne reisen. Jeg merker også at jeg ble mer og mer vant til dette nomade livet og jeg elsker det! Jeg gleder meg stort å utforske Hong Kong samt skaffe meg nytt kamera!

Jeg kommer til å bli i Hong Kong i 9 dager før jeg returnerer tilbake til Thailand for å besøke resten av landet.