Etter noen travle dager med å handle kamerautstyr samt sette opp det nye kameraet var jeg endelig klar å utforske Hong Kong igjen! Første stopp er det verdenskjente utsiktspunktet kalt Victoria Peak. Utsiktspunktet ligger på Hong Kong øya og er hele 500m over havet!

Det fins flere måter å komme opp til utsiktspunktet på, men den mest kjente er å ta trikken. Men jeg har hørt at det ofte er stappfull med turister samt at det er dyrere enn buss. Selvfølgelig kan man også ta taxi, men taxi-prisen i Hong Kong er ikke så mye billgere enn i Norge, og det ble derfor uaktuelt for meg og mitt budsjett. Siden buss er den rimeligste opsjonen gikk jeg for denne.

Bussen til Victoria Peak er faktisk ikke helt lett å finne selv om det skulle ligge på Central stasjonen. Problemet er bare at Central stasjonen er en t-bane stasjon og ikke en buss stasjon. Må må nemlig krysse over en bro som ligger ved Central og deretter gå gjennom en bygning for å finne Central bus Terminus eller buss stasjonen. Det er her man finner en buss nummer 15 som kjører til/fra Victoria Peak. Dette er ikke en direkte buss og vil plukke opp folk fra ulike bussholdeplasser langs veien.

Turen til Victoria Peak tok ca. 30 minutter kostet meg 10 HK dollar som jeg betalte meg Octopus-kortet.  Det var faktisk litt morsomt å se veien til Victoria Peak, da  jeg sverger at jeg har sett mange av disse veier og gater fra filmer og tv-serier fra Hong Kong.

Ankommet Victoria Peak gikk jeg videre opp mot en svær bygning som heter Peak Tower. Det er her man kan få se utsikten over Hong Kong, men det er ikke gratis! Ifølge en guide på nettet, kan man få nesten samme utsikt helt gratis! Hemmeligheten er en gate eller sti kalt Lugard Road som ikke ligger langt fra Peak Tower. Det er en sidegate og kan lett bli oversett, men jeg så at det var en del mennesker som gikk der så hemmelig var det nok ikke!

Lugard Road var helt fantastisk! Det var koselig, rolig og stille å vandre langs denne stien. Men høydepunktet var de ulike utsiktspunktene som man finner langs denne stien. De var uten tvil noe av det vakreste jeg har sett i min reise hittil! Det var også veldig mye grønt og den friske luften gjorde at atmosfæren var veldig zen-aktig! Lugard Road er faktisk en sirkel fant jeg ut da jeg kom til enden av stien – for jeg hadde da kommet tilbake til startpunktet men på den andre siden!

Victoria Peak er uten tvil et sted må må besøke dersom man er i Hong Kong. Det er dessuten nesten helt gratis om ikke regner med transport! Det er også forholdvis enkel å gjøre denne turen på egen hånd, slik at man ikke trenger å booke en tour eller liknende!