En typisk problemstilling til alle som skal ut og reise er hva og hvor mye man skal pakke til reisen. Det er ikke en enkel problemstilling fordi hva man pakker varierer svært mye fra person til person. Faktorer som reisemål og reiselengde vil ha også stor betydning på hva man pakker. Selv om min reise varer i 6 måneder er det likevel viktig for meg å reise lett og enkelt. Valget faller derfor på bruk av ryggsekker fremfor drasse med meg store og tunge reisekoffert. Asia er varmt og tropisk område og man trenger derfor ikke mye klær. Men siden jeg også har i hensikt å reise til Nepal (for trekking) er det også viktig å ta noe varm klær. Når det gjelder elektronikk ønsker jeg å ta med kun det meste absolutt nødvendige for filming og foto.

Under har jeg listet opp alt jeg tar med meg til en reise gjennom Asia i 6 måneder.

Ryggsekker

Jeg valgte å ta med 2 ryggsekker til denne reisen; en primær ryggsekk på 40L og en dagsturryggsekk på 20L. Begge er fra Osprey som er kjent for å lage gode ryggsekker. De har dessuten livtidsgaranti.

 • Osprey Farpoint 40L
 • Osprey Daylite Plus 20L

Klær og sko

Den generelle anbefalingen for reise i Asia er å ta med minst mulig klær og kun ta med det som absolutt er nødvendig. Ofte er det nok med å kun ta med nok klær for en uke uansett reiselengde. Grunnen er at man vasker klær fortløpende under reisen. Man kan dessuten kjøpe det meste av klær i Asia til en billig penge (selv om jeg ønsker helst å unngå dette).

 • 1 Jakke; Patagonia Nano Puff jacket – lett og varm bobblejakke. Kan presses sammen til en liten pute som tar liten plass. Denne har jeg på meg ombord i flyet.
 • 1 Regnjakke; Patagonia regnjakke – “må-ha” for Asia da regn kan oppstå når som helst.
 • 6 T-skjorter;  4x polyester og 2x ull t-skjorter. Den største fordelen å ha polyester eller ull er at de tørker dessuten svært fort. Ull har dessuten gode egenskaper mot lukt og bakterie.
 • 6 boxer shorts;  3x exofficio og 3x under armour – Disse er teknisk undertøy som forhindre lukt og svette.
 • 1 Genser; Patagonia fleece genser som er lett og varm. Denne har jeg på meg ombord i flyet.
 • 1 langermet skjorte; Greit å ha dersom jeg skal inn på steder som templer, statlige bygninger o.l. der det kreves dekning av overkroppen. Passe også fint dersom jeg skulle pynte litt opp ved spesielle anledninger.
 • 1 Bukse;  En sort chino som er lett og behagelig. Jeg kommer nok til å bruke det minimalt, men det passer fint med langermet skjorte over dersom jeg skulle pynte litt oppDenne har jeg på meg ombord i flyet.
 • 3 shorts; Jeg tar kun med 3x shorts – en vanlig daglig shorts, en badeshorts som kan også brukes som vanlig daglig shorts og en trenings/sove shorts.
 • 1 Caps;
 • 4 par sokker;  2 par varm ull sokker hvorav 1 par bruker jeg ombord i flyet og 2 par sportssokker.
 • Microfiber håndkle; Mange hostel har ikke håndkle og det koster å “leie”, så det er lurt å ta med eget håndkle som er lett og tørker bra.
 • 1 par joggesko; NB sko – lett og behagelig joggesko.
 • 1 par flip flops;– Må-ha i Asia. Kunne ha kjøpt når jeg er i Asia, men jeg tar med et par som jeg har fra før.

Elektronikk

Elektronikk utgjør stor del av vekta til bagasjen, men er dessverre svært viktig for meg. Jeg har som mål filme hele reisen samt ta bilder. Det var derfor nødvendig å ta med riktig utstyr til dette.

 • Panasonic LX10/15: Dette er mitt hovedkamera. Det er et point-and-shoot kamera som er enkelt å bruke og kan filme i 4K-oppløsning. Jeg planlegger å kjøpe et mer “proff” kamera i Hong Kong.
 • MacBook Pro: Dette er det tyngste og største objektet i ryggsekken min, men er helst nødvendig fordi jeg skal bruke til videoredigering, blogging og andre gjøremål.
 • AKG N60NC: Dette er et lyd-dempende headsett som er liten og nett. Veldig kjekt å bruke i flyet samt andre steder der det mye støy
 • Universal strømadapter: Denne adapteren brukes til å konvertere ulike plugg til det norske (Europeisk)
 • Strømbank: Denne er må-ha hvis du skal ha ekstra batteriliv til telefonen eller kameraet ditt.
 • 2 Eksterne harddisker (2x 2TB ): Harddiskene har 2TB lagringskapasitet og brukes til å lagre mine videoer og bilder.
 • iPhone 5s: Min gamle og trofast iPhone 5s. Kjekt med apper som Google Maps, Maps.me og hostelworld.
 • Hodelykt: Kjekt å ha med dersom man befinner seg i mørket f.eks ved strømbrudd.
 • Diverse kabler

Toalettsaker og personlig hygiene

For toalettsaker og personlig hygiene prøver jeg også å være minimalt. Men ting som solkrem er det svært viktig å ta med hjemmefra da solkrem som selges i Asia ofte har dårlige beskyttelse og at de i tillegg har hvitningsstoff.  I tillegg har jeg også med Dr Brønner som er en “universal” såpe som kan brukes til alt fra klesvask til kroppsvask. En annen viktig ting å ta med til Asia er toalettpapir, da det ikke alltid er toalettpapir i toalettene.

 • Solkrem
 • Dr bronner såpe;
 • Tannbørste
 • Sjampo
 • Tørkepapir
 • Våttpapir
 • Toalettpapir (1 stk toalettrull)
 • Antibac gel (desinfiserende gel/håndvask)

Medisiner/førstehjelps-kit

Når det gjelder medisiner bør man oppsøke legen for råd før man reiser. Legen kan gi deg råd på hva du bør ta med samt hvilken dosering. I tillegg er det også viktig at man har tatt de nødvendige vaksinene. For meg personlig var det viktig å ta med smertestillende som Paracet og anti-diare medisin. Som en asiater kan jeg ikke reise hjemmefra uten tigerbalsam (ordre fra mor:)).

 • Paracet
 • Diare-medisin
 • Tiger balsam 
 • Bandasjer
 • Plaster
 • Pinsett
 • Negleklipper

Diverse

 • Notatblokk; for å notere ned viktige informasjon
 • Plastposer; Oppbevare viktige gjenstander fra å bli vått
 • Lås; låse oppbevaringsskapet i vandrerhjemmet
 • Sykkellås; låse ryggsekkene til f.eks stolpe i vandrerhjemmet eller tog