I min tredje og siste dag i Silom startet jeg dagen med å spise lunsj ved den kjente matsalen ved Silom Soi 10. Med energien full ladet begikk jeg ut på en lang vandring fra Silom Road til Chinatown som er ca. 4km unna. Takket være min trofaste GPS-appen Maps.me, ble jeg veiledet gjennom de koselige men skjulte nabolagene som turister flest ikke besøker. Ankommet i Chinatown ble jeg svært overveldet av mengden av trafikk og mennesker som var der. Bydelen var pyntet med store kinesiske skilter ved alle hjørner, slik at det aldri var noe tvil at man har kommet til Chinatown i Bangkok.

Parallellt med hovedgate i Chinatown, som forresten heter Yarowat, oppdaget jeg et marked som solgte alle mulige type varer. Enkelte deler av markedet var også stappfulle av mennesker.

Etter det klaustrofobiske markedet vandret jeg tilbake til hovedgaten av Chinatown for å utforske andre severdigheter i bydelen.  Jeg hadde også i hensikt å finne et sted å spise, da jeg har hørt at Chinatown har en stor variasjon av ulike type gatemat, både kinesisk og thai. Til min store skuffelse var det ikke så mye mat å finne på den tida av dagen da jeg var der. Jeg forsto i etterkant at det er på kveldstid at Chinatown blir forvandlet til en stor gatemat bydel. Jeg var nok for tidlig ute.

Jeg fortsatte videre med min utforskning av Chinatown og fikk sett flere gater og et pent tempel i bydelen. Men det var på tida å sette kurset til tilbake Silom og hostellet for å hvile.

Veien tilbake til Silom var for det meste den samme som den jeg gikk tidligere på dagen, bortsett fra at jeg gikk raskere nå. Og ca. en time senere var jeg tilbake i Silom og hostellet der jeg fikk hvile litt før det var på tida å stikke ut igjen for å spise middag. Matsalen som jeg var innom dagen før hadde flere type matretter som jeg ville prøve ut. Det var en bestemt matrett jeg ville prøve  ut idag og den heter “boat noodle” eller båtnudler på norsk. Denne retten har jeg sett flere ganger på Youtube og skal være svært smakfullt. Og båtnudler ble det! Det var en av de beste nudlene jeg har spist i Thailand så langt. Hvis dere ser nøye på videoen så ble det brukt svineblod i kraften/suppen. Det er derfor kraften er noe tyktflytende samt har en en mørk farge.

Ikke langt fra matsalen i Silom ligger en kai, kalt Sathorn Pier, der man kan ta ferjer som kjører langs elven (Chao Phraya) til ulike steder i Bangkok. En av destinasjonene man kan nå fra denne kaien er et sted som heter Asiatique. Dette er en slags fornøyelsespark, der man kan kjøpe ulike varer, ta seg en drink eller spise god mat. Jeg fant ut  at ferjen fra Sathorn Pier til Asiatique er gratis og siden jeg befant meg ikke så langt fra kaien, bestemte jeg meg for å ta en tur til parken. Ferjen til og fra Asiatique/Sathorn Pier tok ca. 15 minutter og det var en spennende opplevelse å se livet og aktivitetene langs elven på kveldstid.

Asiatique var en koselig park med masse mennesker, spesielt turister. Jeg gjorde ikke noe spesielt enn å vandre rundt for å oppleve og se hva som finnes i parken. Jeg syns at prisene på mat og andre varer var litt høye her sammenlignet med andre steder i Bangkok. Det er kanskje ikke så merkelig heller, da de fleste som drar hit nok er turister.

Etter ca. 1 times tid tok jeg ferjen tilbake til Sathorn Pier og Silom.

Jeg var svært sliten da jeg kom tilbake til hostellet – det var vært en lang men svært interessant dag. Dette var også min siste natt i Silom, i morgen skal jeg forflytte meg til det såkalte “expats”- området i Bangkok kalt Sukhomvit!