I min 10. dag i Bangkok forlot jeg Silom til fordel for Sukhumvit. Sukhumvit er en berømt bydel i Bangkok, der mange utlendinger, spesielt de såkalte “expats”, holder til. For å komme til Sukhumvit tok jeg MRT i Silom nær Lumpini parken. Der BTS er tog som “svever” over trafikken, er MRT mer likt T-bane vi kjenner til fra Norge.  Dette var forøvrig også den aller første gang jeg tok MRT i Bangkok! Mellom Sukhumvit og Silom skiller det 4 stasjoner, så de ligger egentlig ikke så langt fra hverandre. Jeg gikk jo nesten til Sukhumvit da jeg dro til den vietnamesiske ambassaden for å ordnet visum til Vietnam.

Ankommet i Sukhumvit MRT stasjon, ble jeg ganske desorientert på grunn av det massive veikrysset med svært mange biler og andre kjøretøy. Heldigvis hjalp min trofaste maps.me nok engang for å finne ut hvor jeg var og hvor mitt hostel lå hen!

Med to ryggsekker på meg vandret jeg nedover Sukhumvit gata, da jeg fort la merket til  at det var flere utlendinger i dette området enn i Silom. Jeg så også at det var flere puber, ala, de som man finner i syden i Spania.

Etter ca. 15 minutter fant jeg fram hostellet mitt som lå ved en sidegate. Jeg fikk nesten ikke lov å sjekke inn i hostellet på grunn av at jeg ikke hadde original pass. Det lå jo hos den vietnamesiske ambassaden. Heldigvis hadde jeg kvittering fra ambassaden og damen i hostellet kunne endelig akseptere min booking.

Siden jeg ikke fikk sjekke inn i hostellet før etter kl 1400, lot jeg ryggsekkene stod igjen i hostellet for å dra  til det kjente kjøpesenteret i Sukhumvit kalt Terminal 21. Målet var å finne litt mat og deretter se den nye Star Wars filmen på kinoen som ligger i samme senteret!

Terminal 21 er kanskje ikke det mest eksklusive kjøpesenteret jeg har sett i Bangkok, men det er svært sjarmerende med de ulike temaene i hver etasje. Hver etasje er dekorert på en måte som representerer en kjent by i verden. Min favoritt var 5. etasje, som er San Francisco. Etasjen har kun spisesteder, men det var et spisested som ble min favoritt matsal i hele Bangkok – Pier 21. Maten her var  kjempegod, men prisen var enda bedre! Det var faktisk billigere enn mat man får kjøpt på gata! Det var stort utvalg av ulike type matretter, drikk og dessert. Man får også gratis vann i tillegg! (Det høres litt rart med gratis vann, men årsaken er at man ikke kan drikke vann rett fra springen i Thailand og de fleste kjøper derfor vann i flasker fra butikken.) Er man heldig kan man få en sitteplass med utsikt over Sukhumvit-området!

Pier 21 kom til bli min faste matsal de gangene jeg dro tilbake til Bangkok!

I 6. etasje i Terminal 21 fant jeg en kino! Jeg var også ganske heldig med timinga og rakk å se den siste Star Wars-filmen! Dette var faktisk ikke min første gang på kino i Thailand, da jeg har vært på kino i Phuket tidligere. Det spesielle med kinoer i Thailand er at man må huske å reise seg opp i starten av filmen for å vise respekt til Kongen!

Jeg hadde planer å bare slappe samt redigere litt video resten av dagen på hostellet, men klarte likevel å lure meg en kort tur ut for å utforske Sukhumvit området. Overraskende oppdaget jeg at det var svært lite gatemat sammenlignet med det jeg opplevde i Silom og andre steder i Bangkok. Det visste seg at Thai regjeringen hadde forbydd gatemat i Sukhumvit, mest sannsynlig for å tilpasse den voksende utlendingsgruppa som bor her.

Det var alt for vloggen/bloggen idag, imorgen blir en spennende dag, for da skal jeg for første gang besøke et flytende marked i Thailand!