Ved siden av Victoria Peak regnes Big Buddha som en av de største turistattraksjonene i Hong Kong. Big Buddha ligger i et område kalt Ngong Ping på Lan Tau øya der den nye flyplassen ligger. Dette er altså et stykke unna Hong Kong Island  der jeg bodde og de andre sentral områder i Hong Kong.

Det fins sikkert ulike måter å komme til Ngong Ping og Big Buddha på, men jeg valgte å ta t-bane til Central stasjon og derfra byttet jeg tog som går til et sted på Lan Tau øya kalt Tung Chung. Fra Tung Chung stasjon kunne man ta 360 taubane  til Ngong Ping. Dette er nok det kuleste alternativet da man får sett mye av Hong Kong fra luften. Siden jeg var på budsjett valgte jeg et rimeligere alternativ som er buss nummer 25 som kjører fra en stor bussholdeplass noen blokker fra Tung Chung stasjonen.

Bussreisen til Ngong Ping tok nesten en times tid og bussen kjørte gjennom mindre byer på Lan Tau øya for å plukke opp folk. Det var svært interessant å se at det er så lite folk på disse områder sammenlignet med sentrumsområder i Hong Kong, der det kryr av folk. Det var også spennende å se en annen side av Hong Kong som man ellers ikke er vant til.

Ankommet i Ngong Ping vandret jeg gjennom en stor port og deretter til inngangen til Big Buddha. På veien oppdaget jeg at det var en del okser som vandret fritt på dette området. Jeg visste ikke hva dette betyr, men de så ut til å være ganske rolige og snille!

Fra bakkenivå og opptil Big Buddha er det en heling på ca. 20-30grader og lengden er ca. 200-300m. Selv om dette virket overkommelige ble jeg svært sliten da jeg kom frem til toppen!

Big Buddha skuffet meg ikke! Selv om jeg har sett mange templer og statuer i Bangkok var Big Buddha spesiell da statuen er svært stor – jeg tror det er verdens nest største Buddha statue. I tillegg var utsikten ned mot dalene og fjellkanten utrolig vakker! Luften oppe her var også svært frisk og selv om det var en del turister her så følte jeg det var et veldig spirituelt sted!

Etter å ha vandret rundt Big Buddha statuen for å filme og ta bilder begynte jeg å gå nedover til bakkenivået igjen. Mitt neste mål var å besøke det nærliggende tempelet/klosteret som heter Po Lin Monastery.

I motsetning til Thai Buddhisme er Buddhisme i Hong Kong og Kina noe annerledes. Årsaken er at Buddhisme i disse områder er ofte mikset med Taoisme og Konfusisme. Dette kom veldig tydelig fram gjennom de mange engel og “Gud” statuer som man finner i Po Lin klosteret.

Ikke langt fra ankomst området for bussene, dro jeg til en liten bygd, som viste seg å være en slags fornøyelsespark. Her kunne man finne restauranter, suvenirbutikker og andre utstillinger. Jeg var ikke her lenge, da det var svært mange turister samt at prisene her var ganske stive.

Jeg tilbrakte ca. 2 timer totalt i Ngong Ping området og var svært glad jeg tok turen hit. Jeg fikk en god følelse av å være her, kanskje fordi jeg følte at stedet har en spirituell atmosfære. Det var også deilig å komme vekk fra skyskraperne og trafikk-kaos i sentrum områder i Hong Kong!