Etter en lang vandring fra Causeway Bay til Central i forrige vlogg, har jeg ankommet kaia i Central.  Her fikk jeg se en spennende sjøutsikt, der store skyskrapere fra fastland-delen av Hong Kong kunne sees på avstand. Fra dette området kunne man ta ferjer til ulike deler i Hong Kong, men også til gamblingsbyen Macao. For meg var det å ta ferje over til Tsim Tsa Tsui som er havne-området på den andre siden av Victoria Harbour (sjøen). Selv om det er mulig å ta t-bane til de fleste steder i Hong Kong, syns jeg det er fantastisk å ta ferje, da man får en mer livlig og unik opplevelse av Hong Kong. Prisen er også relativ rimelig på rundt 20-30 kroner.

Fra Tsim Tsa Tsui får man nesten samme utsikt som fra Central kaia, men istedet ser man skyskrapere som ligger på Hong Kong Island. Tsim Tsa Tsui promenaden er en velkjent bryggekant som fylles opp med mange mennesker på kveldstid. Det er da Hong Kong lyser opp med de spektakulære lysshowene. Jeg fikk uheldigvis ikke oppleve dette under mitt besøk i Hong Kong denne gangen. Men det jeg fikk besøke var Garden of Stars som er et slags “Walk of Fame” i Hong Kong der de mest kjente skuespillere har sine statuer, fingeravtrykk og fotografier utstilt. Jeg vokste opp med filmer og tv-serier fra Hong Kong og det var storartet å komme til et slikt sted, hvor jeg fikk sett artikler om mine barndomshelter.

Hong Kong har også en unik historie, spesielt at det tidligere har vært en britisk koloni, men som i 1997 ble levert tilbake til Kina. For å lære mer om historien til Hong Kong besøkte jeg Hong Kong Museum of History. Dette visste seg å være en fulltreffer da det både er gratis samt har utrolig interessant forestilling. Jeg tilbrakte nesten 3 timer i museet og lærte en masse om Hong Kongs historie som jeg aldri visste noe om før.

Mitt neste stopp for dagen er å besøke et kjent men litt tvilsomt sted som heter Chungking Mansion som ligger i den nordlige delen av Tsim Tsa Tsui. Jeg hadde lest om at dette er et boligkompleks som inneholder svært mange hosteller, gjestehus og andre overnattingsmuligheter til en rimelig penge. Den eneste haken er at det er mange “utlendinger” som selger ulike tvilsomme artikler i første etasje. Nysgjerrig som jeg er, kunne jeg ikke la være å sjekke ut første etasjen på dette stedet. Det stemmer riktignok at det var svært mange indere på stedet og de var svært ivrige med å selge diverse produkter som simkort og andre ting. Man finner også mange matbutikker, spisesteder og andre elektronikk-butikker. Etter å ha gått gjennom første etasjen i Chungking Mansion kan jeg fortelle at det ikke er så skremmende som mange blogger får det til å bli. Jeg er villig å bo der neste gang jeg kommer til Hong Kong for å spare på noen ekstra kroner!

Fra Tsim Tsa Tsui tok jeg T-bane til Sham Shui Po som ligger nordvest for Kowloon distriktet for å besøke et åpent elektronikk marked som skal være veldig stort og billig. Og stort var det! Her kunne man kjøpe alt mulig rart av elektronikk, men man finner også klær og andre husholdningsartikler. Det var et livlig marked og man får et godt innblikk i det lokale miljøet.

Det har vært en veldig lang dag! Jeg startet dagen med å vandre fra Causeway bay til Central hvor jeg fikk sett livet langs veien og de store skyskraperne i Central. Fra Central tok jeg turen ut til kaia og fikk sett den fantastiske utsikten mot Victoria Harbour. Fra Tsim Tsa Tsui til Sham Shui Po fikk jeg opplevd en levende og folkerik by som kan by på alt det man trenger.

Dette blir også dessverre min siste blogg/vlogg fra Hong Kong, da jeg mistet videoer fra min siste dag i Hong Kong. Jeg hadde vært i Hong Kong i hele 9 dager og brukte store deler av den tida på kamerashopping (som jeg ikke viste til gjennom mine vlogger, men tro meg jeg brukte masse tid:)) Hong Kong har alltid spilt en viktig rolle i mitt liv gjennom de utallige tv-serier og filmer jeg så under hele min oppvekst. Å ha endelig vært her, på dette stedet der mine helter spilte sine filmer og serier ga meg spesiell følelse. Den eneste negative siden med Hong Kong er at landet er like dyrt eller til og med dyrere enn Norge på noen områder. Det var et stort sjokk å sammenligne priser med de prisene som var i Bangkok. Men heldigvis vender jeg snart tilbake til det smilende landet for besøke de sørlige delene av landet og deretter de nordlige! Vi sees i fortsettelsen på min ferd gjennom Asia!