I vlogg #3 har jeg, etter å ha vært i Khaosan-området i tre dager, nettopp flyttet til nytt hostell (vandrerhjem, Bed Station) i sentrum (Siam) av Bangkok. Målet for dagen var å dra til et område som heter Mo Chit for å utforske det kjente Chatuchak markedet i Bangkok.

En av de beste måtene å komme til Mo Chit på er via BTS, som er ved siden av MRT, de to T-bane-systemene som fins i Bangkok. Mitt hostell ligger rett ved Rachathewi BTS-stasjon og det var derfor kort vei å gå til stasjonen. Jeg har aldri tatt BTS før men det tok ikke lange tid før jeg forstod systemet. I vloggen forklarer jeg nærmere hvordan man går frem for å ta BTS. MRT-systemet tok jeg ikke før noen dager senere, men begge systemer er nokså ganske likt.

Fra Rachathewi til Mo Chit tok det ca. 15 min med BTS. Ved utgangen til Mo Chit stasjonen kunne man se en strøm av mennesker som strekker fra stasjonen til inngangen til Chatuchak markedet som ligger ca. 100-200m unna.

Første inntrykket etter ankomst til Chatuchak var at markedet var ganske stort og det var veldig, veldig mange mennesker der. Dette er nok typisk, siden markedet kun åpner i helgene og det er ikke bare turister men også Thai som kommer hit for å finne gode tilbud.

Markedet består av en utendørs- og innendørsdel og det kan virke litt forvirrende i starten da man kan traversere gjennom innendørsdelen og havne ut igjen i utendørsdelen, men på et annet sted enn der man gikk inn. Heldigvis er utendørsdelen organisert slik at det er en slags sirkel og man vil slutt komme tilbake til utganspunktet.

I utendørsdelen  finner det meste man kan tenke seg av gatemat;  alt fra grillet reker til alle former for kjøtt på spyd. Man finner også flere spisesteder med ganske hyggelige priser.

Innendørsdelen er den meste forvirrende delen da jeg ofte ikke visste hvor jeg var til tross for alle mulige skilter som var der for å hjelpe til med navigering. I denne delen markedet finner man mest suvenirer, klær og verktøy. Av og til dukker det opp noen matboder som serverer dessert eller andre type mat, men det er ganske få av dem.

Det foreligger også en nordre-del av markedet hvor man kan finne husholdningsartikler, møbler og husdyr som bikkjer, katter og apekatter!

Etter å ha vandrer rundt et par timer bestemte jeg meg å spise lunsj ved en av de mange matbodene i utendørsdelen. Jeg valgte papaya salat med kyllingvinge og ris.  Papaya salaten var som ventet ganske god men kyllingvingen var himmelsk god! Kylling i Thailand smaker så mye bedre enn de kyllingene vi finner hjemme i Norge. Selv om porsjonen var liten ble jeg ganske mett av maten. Prisene var også greie og det hele kom på  85 baht totalt.

Jeg hadde egentlig ingen intensjon å kjøpe noe på markedet, men endte opp med å kjøpe en bambus bolle og bestikk. Jeg tenkte at disse kan være kjekt å ha i min videre reise.

Overraskende nok finner man en ganske stor park rett ved siden av Chatuchak markedet. Kontrasten kunne ikke være større; på den ene siden finner man et støyende marked med tusener på tusener av mennesker, mens på den andre siden finner man en stille og grønn park der folk sitter og koser seg i rolige omgivelser.

Jeg ble svært overrasket over denne kontrasten da jeg gikk inn parken. Jeg trodde at mange som har vært i Chatuchak markedet skulle komme hit for å slappe av, men oppdaget at det ikke var så mange her. Jeg fant fort en god plass på gresset nær dammen for å slappe av. Ved dammen kunne jeg se folk matet flere større fisk, men jeg kunne ikke se hvilken art det var.

Etter å fått hvilt litt i parken tok jeg BTS hjem til hostellet. Det neste gjøremålet er finne ut hva jeg skal ha til middag! Siden jeg nå bor i sentrumsområde var det ikke lange avstander å gå til Siam Square og de mange sentrene for å finne middag.

Etter å gått litt rundt i MBK-senteret (jeg digger det senteret:)) tok jeg heisen opp til 6. etasje hvor jeg fant en matsal full av mat til ganske hyggelige priser. Matsaler i Thailand fungerer på den måten at man fyller opp penger på et kort og bruke det kortet til å betale for den maten man skal kjøpe. Bruker man ikke opp pengene i kortet kan man få pengene tilbake ved innlevering av kortet. Etter å gått flere runder rundt matsalen endte jeg opp med ris med kokt kylling og Morning Glory til middag. Dette er nok ikke typisk Thai mat, men jeg har ikke spist Morning Glory på veldig lenge. I tillegg fikk jeg dill på kylling etter å ha spist kylling tidligere på dagen i Chatuchak markedet.

Og dommen er..; dette var den beste maten jeg har spist i Bangkok hittil! Kanskje fordi jeg var veldig sulten, men både kylling og Morning glory var helt fantastisk gode!  Prisen var ikke gærne heller og begge rettene kom på 100 baht.

Det var også her jeg endte min 3. vlogg i Bangkok. Jeg håper vloggen ga et innblikk i Chatuchak markedet samt BTS og vi sees i neste blogg/vlogg!