Vlogg #125

I den første fulle dagen i Lumbini utforsket jeg denne  gedigen park som er på  ca. 4,8km i lengde og 1,6km bredde. Jeg ble svært imponert over at det er så mange land som har bygd  templer i dette hellige stedet. Mange av templene er svært vakre og har sin egen nasjonal identitet selv om de tilhører samme religion. Det var også et par templer som var en slags leirskole hvor barn kan komme og lære om religionen. Å gå rundt i Lumbini parken var svært avslappende selv om det var ekstremt varmt. Mye skyldes den harmoniske atmosfæren der folk var svært respektfulle, stille og rolig i sin adferd. At parken består av mye trær og planter var også med å skape en følelse av stillhet og ro.

I dag rakk jeg kun å utforske et håndfull templer på vestsiden av parken samt det sørlige stedet der Buddha ble født. Jeg besøkte også den lille byen utenfor parken hvor jeg kjøpte litt mat og et par andre ting.